Elérhetők vagyunk még itt:

2012. szeptember 21., péntek

Nem keresztény, nem demokrata, mégis alelnök, ki az?


A fenti találós kérdésre a helyes választ a Kereszténydemokrata Internacionálé római értekezletén adták meg ma. Az ismert és megbecsült személyiség méltatásához egyelőre nem találtak megfelelő információkat, így segítségükre leszünk.

Ha élhetünk a Saulus-Paulus szimbólummal, akkor tévedünk. E jelentős formátumú politikai személyiség esetében a 

Saulus, Paulus, Saulus, Paulus…k,k+1…n 

sorozat lenne a megfelelő képlet. A magyar nyelv sajnos olyan durva és méltánytalanul rövid jelzőket ismer erre a formulára, mint például a köpönyegforgató.
Ismert keresztény beállítottsága a totális ökumenizmus megtestesülése, hiszen a térdre csuhások, a pápai áldás, a református eredet, az evangéliumi pünkösdista áldás befogadása egyaránt szerepet kap, azaz az ateizmustól a bármilyen keresztény felekezetig terjed – ismereteink szerint – hitvallása. Természetesen nem azonos időben, hanem az elmúlt húsz év alatt, kettő-négy év váltakozásában. És ki tudja, mi minden fér meg ebben a szívben...
Keresztény voltát közismert kérlelhetetlensége, a legyőzetéstől való rettegése, a megbocsátás, elfogadás alapértékeinek nap mint nap megtapasztalható megtagadása árnyalja, színesíti. Igazmondása közismert. Ugyancsak segít megérteni érdemeit azon kijelentése, amely az alelnöki poszt elnyerésében feltétlen segíthette: az ellenfeleket ha csak lehet meg kell ölni. Persze, persze, nem az életüket elvenni, hanem ellehetetleníteni, totális támadással letarolni őket.
Demokrata voltát előbbi személyiségjegyei messzemenően alátámasztják, hát még az általa és a hitbeli támogatói által évek óta szisztematikusan végzett aprómunka, amellyel a balga népe és egyes értetlenkedő európai, sőt amerikai vezetők károgása mellett sikeresen leépített egy egész országot. De hiszen az ebbéli sikereiről az Önök konferenciáján is lelkesítő szavakkal számolt be. Alighanem sokat segíthet majd a kereszténydemokrácia ügyének is, hiszen a szent célokért az ördöggel is szövetkezik, ha kell, és ha nem, hát akkor is. Méltán remélheti a kereszténydemokrata közösség, hogy személyesen, vagy társaival, esetleg a Közgéppel együtt építhetnek valamit, amely elé majdan a „nemzeti” szó is ki lesz biggyesztve. Nem is hangzik rosszul: Nemzeti Kereszténydemokrata Együttműködés Internacionalista Rendszere.
Láthatja mindenki: őt nem érdeklik elavult eszmék, örök értékek felé veti arcát, egyenest a fénybe. Az emberi szabadság egészen új dimenziói nyílnak meg számára. Ezért is vitathatatlan, ha baltás pszichopata gyilkost ereszt haza, és félresöpör bármiféle érvet, legyen az morál, jog, vagy egyszerű pragmatizmus. Új eszmék, de felteszem látják a párhuzamot a kereszténydemokrácia rejtett erővonalaival.

Gratulálunk az értékalapú választáshoz, és figyelmükbe ajánlunk néhány sajtóterméket, hogy megismerhessék a boldogító jövőjüket, ha már nem vették a fáradságot, hogy a jelölt személyével foglalkozzanak csöppet, így Magyar Nemzetet, Magyar Hírlapot, Heti Témát, Heti Választ. A többit majd az alelnök stábja ismerteti Önökkel. Sikeres építkezést!Ha a gyűlés szünetében fociznának, csatárra ne legyen gondjuk, a stadiont meg már építi is, csak időben szóljanak!

(Nem lehet, hogy HR menedzsert kellene váltani?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése